WFHC-header.png
Lid worden
Train 3x gratis mee
Meld je hier aan
Jeugd
Senioren
Jongste jeugd
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Bekercompetitie

Hoorn weert zich kranig in Silver Cup

Nieuws afbeelding
 
4-12
Met klinkende overwinningen in de laatste wedstrijden van de eerste helft van het competitieseizoen –Dames 1 gaf Heerhugowaard hockeyles en won met liefst 12-1, terwijl Heren 1 de verbijsterd achterblijvende koploper Weesp met nota bene 9-0 terugwees- onderstreepten de Hoornse topteams in de bekercompetitie –de Silver Cup- hun goede vorm. De Hoornse dames wisten tweedeklasser Bennebroek D1 namelijk met duidelijke cijfers aan hun zegekar te binden, terwijl de Hoornse heren slechts nipt ten onder gingen tegen tweedeklasser Westerpark. 

De Bennebroekse dames konden in de zinderende ambiance van de Roskam-arena geen vuist maken en kregen nauwelijks kansen tegen het opportunistisch spelend WFHC-damesteam.  Met verzorgd en geconcentreerd spel zette WFHC de bezoekende vereniging relatief eenvoudig aan de kant en na het laatste fluitsignaal prijkte een veelzeggende 3-0 op het scorebord.

De Hoornse herenhockeyers konden het succes van de vrouwelijke hockeyers helaas niet kopiëren. In de altijd uiterst spannende ontmoetingen tussen Hoorn en Westerpark moest de thuisploeg in de slotfase zijn meerdere erkennen in een behoudend en tactisch sterk spelend Westerpark. Lange tijd ging de score gelijk op, maar nadat de Horinezen als gevolg van een rode kaart met slechts tien spelers kwamen te staan, werd het pleit in de slotfase van de beladen match ten faveure van de Amsterdammers beslecht. 
Schamele troost is wellicht dat het Westerparker herenteam als vanouds talrijke ex-WFHC’rs in de gelederen heeft ………

Met de zege in de vierde ronde van de Silver Cup heeft het Dames 1-team haar deelname aan de vijfde ronde van de bekercompetitie veiliggesteld, waarmede de ploeg de achtste finales heeft bereikt van de bekercompetitie in de regio Noord-Holland. Medio maart van het komend jaar zullen de Hoornse dames het in het verdere verloop van de knock-outcompetitie moeten opnemen tegen een team uit de eerste of tweede klasse. Dat belooft in elk geval weer veel lentespektakel op de goed geoutilleerde Roskam-hockeyaccommodatie!

Voordeel is, zo geeft de WFHC-zegsman aan, dat we in de volgende ronde in elk geval  in eigen huis kunnen spelen. De ploeg die het laagst is geklasseerd in de reguliere veldhockeycompetitie krijgt in deze ronde van de Silver Cup namelijk het thuisvoordeel. 


Sponsor uitgelicht

Foto v/d week

Foto impressie
Jong Oranje 
vs 
Jong EngelandWORD VRIJWILLIGERWFHC zoekt enthousiaste leuke, gezellige mensen die zich in willen zetten voor de club. 

Bijvoorbeeld voor de wedstrijdtafel, de technische commissie, sponsorcommissie, kascommissie, et cetera.

Je leert nieuwe mensen kennen en maakt kennis met de club op een andere manier!

Meld je dus nu aan of neem contact op voor meer informatie.