WFHC-header.png
Lid worden
Train 3x gratis mee
Meld je hier aan
Jeugd
Senioren
Jongste jeugd
Algemeen

Kampioenenbal 2018/2019

Nieuws afbeelding
 
6-9

Nog nooit eerder waren de senioren van de West-Friese HockeyClub Hoorn zo succesvol als in het hockeyseizoen 2018/ 2019. Niet alleen werden de beide vlaggenschepen van WFHC kampioen, in casu de standaardteams Heren 1 en Dames 1, maar ook de beide opleidingsteams, te weten Heren Jong 1 en Dames 2. Met het behalen van het kampioenschap dwongen zowel Heren 1 als Dames 1 de felbegeerde promotie naar de Tweede Klasse van de Bondscompetitie af.

Bijzondere vermelding verdient de ongeslagen status van Heren 1. Maar ook het fenomenale doelsaldo dwingt respect af. Dames 2 leverde eenzelfde kunststukje af. Laatstgenoemd team wist zelfs gedurende het gehele seizoen alle gespeelde wedstrijden winnend af te sluiten! Wat het scoren van doelpunten betreft, spant Dames 1 de kroon: in de reguliere competitie kon het team zich namelijk met meer dan 100 rake treffers met recht recordhouder ‘netbolling’ noemen.

Heren Jong 1 kreeg na de winterstop een vaste coach. De vaste begeleiding deed dit team zichtbaar goed en de sportieve prestaties vertoonden in de tweede competitiehelft dan ook direct een stijgende lijn. Dit leidde uiteindelijk tot een schier onverwacht, doch alleszins verdiend kampioenschap.

Niet onvermeld mogen blijven de uitstekende prestaties van het Dames 1-team in de bekercompetitie. Na twee schitterende zeges op een tweetal eersteklassers, waaronder D1 van Alkmaar, vonden de dames eerst in de zesde ronde van de Silver Cup-competitie hun Waterloo tegen AMVJ. Opmerkelijk daarbij is dat laatstgenoemde club, met liefst drie ex-Hoorn speelsters in de gelederen, uiteindelijk tot de Silver Cup-finale wist te door te dringen.

Hoewel de beide Hoornse veteranenteams hun competitie weliswaar niet zegevierend konden afsluiten (het Mastersteam bereikte overigens zijn vooropgestelde doel en degradeerde), kan het seizoen 2018/ 2019 niettemin zeer positief worden afgesloten. Door onder meer de organisatie van de zogeheten "Meet-the-Masters”-evenementen werd namelijk een brug geslagen tussen enerzijds de veteranen en anderzijds de maandag- en de woensdagtrimmers. Met de verbeterde doorstroming die hiervan het gevolg is,  lijkt het voortbestaan van de veteranenvertegenwoordiging in de Noord-Hollandse hockeycompetitie voor jongere ouderen in elk geval voor de komende seizoenen geborgd.

Dames Jong 1 en Dames 3 streden voor wat ze waard waren, maar konden in hun competitie niet meestrijden voor het kampioenschap. En uiteraard gaat ’t ook helemaal niet daarom. Lekker samen spelen en plezier maken vóór, tijdens en ná de wedstrijd, Dat is namelijk waarom het draait!

Last but not least is het buitengewoon verheugend om te mogen constateren dat het contingent aan seniorenteams het volgend seizoen met ten minste één team kan worden uitgebreid: van acht naar negen (en met een beetje goede wil zelfs naar tien). Een opmaat voor nog meer gezelligheid op de zondagse hockeydag. Er liggen voor komend seizoen ongetwijfeld weer diverse Super Sunday-wedstrijddagen in het verschiet. Voor de groeiende supportersschare volop reden om zondagmiddag te verblijven op het ongeëvenaarde Roskam-hockeycomplex, te meer omdat ook komend seizoen weer kan worden gerekend op een grote verscheidenheid aan culinaire hoogstandjes van onze onvolprezen keukenkampioenen.

Sponsor uitgelicht

Foto v/d week

Foto impressie
Dames 1 WFHC
vs 
Dames 1 KievitenWORD VRIJWILLIGERWFHC zoekt enthousiaste leuke, gezellige mensen die zich in willen zetten voor de club. 

Bijvoorbeeld voor de wedstrijdtafel, de technische commissie, sponsorcommissie, kascommissie, et cetera.

Je leert nieuwe mensen kennen en maakt kennis met de club op een andere manier!

Meld je dus nu aan of neem contact op voor meer informatie.