WFHC-header.png
Lid worden
Train 3x gratis mee
Meld je hier aan
Jeugd
Senioren
Jongste jeugd
Algemeen

Presentatie opleidingsplan 2019-2020

Nieuws afbeelding
 
26-10
Beste leden van de TC / trainers / coaches / leden van het bestuur / belangstellenden,

Ik nodig u graag uit voor de presentatie van het opleidingsplan van WFHC Hoorn 2019-2020.

Wanneer: dinsdag 12 november 20.00 – 21.30 uur Waar: clubhuis WFHC Hoorn

"Bij WFHC Hoorn is het belangrijk dat alle jeugdspelers vanaf de F- tot en met A-leeftijd dezelfde kansen krijgen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Dit vraagt om een gemeenschappelijke visie en aanpak in de jeugdopleiding bij WFHC Hoorn. In het opleidingsplan wordt een doorlopende leerlijn beschreven die vervolgens wordt uitgewerkt per leeftijdscategorie en periode.

De doorlopende leerlijn dient als leidraad voor alle jeugdtrainingen binnen WFHC Hoorn. Het doel hiervan is dat alle spelers dezelfde oefenstof aangereikt krijgen tijdens hun opleiding binnen WFHC Hoorn. Dit maakt dat het aanreiken van de hockeyoefenstof niet afhankelijk is van de trainer.

Daarnaast biedt dit document een goed houvast voor alle trainers bij WFHC Hoorn. Trainers werken vanuit een jaarplanning waarin alle technieken en tactieken terugkomen. De jaarplanning is zo opgebouwd dat de trainer per leeftijdscategorie kan zien welke technieken en tactieken in welke periode aan bod komen.

Bij WFHC ligt de focus op de speler. Bij WFHC Hoorn wordt dus de speler opgeleid en is het minder van belang om de focus op het team te leggen. Presteren is vanuit dit opzicht dus ondergeschikt aan de ontwikkeling van de individuele speler. Daarom is het belangrijk dat er gemeten wordt aan de hand van leerdoelen in plaats van prestatiedoelen. Dit opleidingsplan is gekoppeld aan de leerdoelen van de individuele speler. Als de speler zich als individu ontwikkelt, wordt op de lange termijn de teamprestatie ook naar een hoger niveau getild.”

Dinsdag 12 november vertel ik u veel meer over de inhoud van het opleidingsplan waarin de verschillende uitgangspunten, vertaald naar de praktijk, aan bod komen. Ik ben vooral benieuwd naar uw inzichten. Ik zal u bovendien handvatten aanreiken om vanuit het plan een vertaalslag te maken naar de training of wedstrijd.

Met vriendelijke groet,

Machiel van der Wolf

Technisch Manager WFHC Hoorn

Sponsor uitgelicht

WFHC TV
WORD VRIJWILLIGERWFHC zoekt enthousiaste leuke, gezellige mensen die zich in willen zetten voor de club. 

Bijvoorbeeld voor de wedstrijdtafel, de technische commissie, sponsorcommissie, kascommissie, et cetera.

Je leert nieuwe mensen kennen en maakt kennis met de club op een andere manier!

Meld je dus nu aan of neem contact op voor meer informatie.