WFHC-header.png
Lid worden
Train 3x gratis mee
Meld je hier aan
Jeugd
Senioren
Jongste jeugd
Algemeen

Zaalhockeyers WFHC verrassen vriend en vijand

Nieuws afbeelding
 
12-2


In een ongemeen spannende competitie in de Subtopklasse van het district Noord-Holland greep het uiterst gemotiveerde zaalhockeyteam van WFHC Hoorn nipt naast de felbegeerde hoofdprijs, in casu rechtstreekse promotie naar de Topklasse, de hoogste seniorenklasse van de zaalhockeycompetitie in genoemd district. Met tien gedegen winstpartijen en slechts een tweetal nipte nederlagen eindigde de Hoornse hockeyploeg na zes speelrondes uiteindelijk uiterst knap, tezamen met het immer sterke Bloemendaalse HBS, aan de top van de ranglijst.

Aangezien de ranglijstaanvoerders de competitie met een gelijk aantal wedstrijdpunten afsloten en beide opponenten evenzovele winstpartijen boekten, gaf het betere doelsaldo van HBS uiteindelijk de doorslag. De West-Friese manschappen betoonden zich weliswaar in defensief opzicht heer en meester, doch in offensief opzicht scoorden de HBS’ers aanmerkelijk beter. De captain van tegenstrever Terriërs omschreef ’t als volgt: "Hoorn is een vrijwel onneembare vesting door tactisch vernuft enerzijds en strakke positionering anderzijds. Slagen we er bij uitzondering in een bres te slaan in de hechte Hoornse defensie, dan wacht ons een doelman die nauwelijks te passeren valt”. Zijn woorden worden nog eens door feiten onderstreept: de Hoornse goalie Floris "the Wall” wist met zijn fameuze katachtige reflexen op cruciale momenten tot tweemaal toe een strafbal te keren. Zeer uitzonderlijk omdat een strafbal bij zaalhockey in nagenoeg alle gevallen leidt tot een zekere treffer.

Op de slotdag van de zaalhockeycompetitie werd de spanning die de sportieve strijd om het kampioenschap met zich medebracht evident voelbaar. Na de winstpartij van de Horinezen op Rood-Wit –met de snelste treffer ooit: na welgeteld 6 seconden lag de bal al in de touwen- moesten de HBS’ers het treffen tegen Terriërs namelijk winnend afsluiten om het kampioenschap te kunnen vieren. De eerste helft werd afgetoeterd met een 2-0 voorsprong voor HBS en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Bloemendaalse formatie, maar, zoals de naam reeds doet vermoeden, de Terriërs kwamen in het tweede deel van deze allesbeslissende ontmoeting onverwacht sterk terug: 2-2 op het scorebord met nog slechts 3 minuten te gaan. In het slotoffensief overspeelde de geroutineerde Terriërs evenwel hun hand en gaven ze de victorie –en daarmede het kampioenschap- cadeau aan de opgeluchte HBS’ers.

"Al met al kan de mannenploeg van het Hoornse WFHC met trots terugkijken op het behaalde resultaat”, aldus een trouwe supporter. "De zaalhockeywedstrijden in de uitstekende accommodatie van het VU-sportcentrum waren vaak spectaculair en zeker het aanzien waard. Bovendien was ’t goed om te zien dat zich elke week opmerkelijk veel supporters van Hoornse komaf onder de toeschouwersschare bevonden”.  

Sponsor uitgelicht

WFHC TV
WORD VRIJWILLIGERWFHC zoekt enthousiaste leuke, gezellige mensen die zich in willen zetten voor de club. 

Bijvoorbeeld voor de wedstrijdtafel, de technische commissie, sponsorcommissie, kascommissie, et cetera.

Je leert nieuwe mensen kennen en maakt kennis met de club op een andere manier!

Meld je dus nu aan of neem contact op voor meer informatie.