WFHC-header.png
Lid worden
Train 3x gratis mee
Meld je hier aan
Jeugd
Senioren
Jongste jeugd
Waar is het bestuur mee bezig...

Veelgestelde vragen: Coronavirus en WFHC

Nieuws afbeelding
 
1-4

Bij WFHC krijgen we steeds meer vragen over het coronavirus.

Hieronder staan de meest gestelde vragen met een antwoord. In algemene zin kan gesteld worden dat WFHC de richtlijnen van de KNHB, het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF volgt. Kijk voor het laatste nieuws daarom dan ook op de websites van deze instanties.

 

Waarom wordt er niet gehockeyd tot en met 28 april 2020?

Het besluit van de KNHB om de hockeycompetitie tot en met 28 april af te gelasten komt voort uit de maatregelen die de Nederlandse overheid op advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Er is dus nog geen officieel besluit genomen dat er geen wedstrijden zijn tot 1 juni, wel tot 28 april. Uiterlijk 28 april wordt er besloten over het al dan niet verlengen van de maatregel.

 

Waarom worden ook alle niet competitie gerelateerde activiteiten afgelast en is ons clubhuis dicht?

De Nederlandse overheid heeft besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland moeten sluiten, in ieder geval tot en met 28 april. Dat geldt dus ook voor onze hockeyclub. Uiterlijk 28 april wordt er besloten over het al dan niet verlengen van de maatregel om sportclubs te sluiten.

 

Mogen we nog wel op de club samenkomen?

Samenkomsten zijn tot 1 juni door de Nederlandse overheid verboden. Voor onze club gaat het daarbij om zaken als clubbijeenkomsten, ledenvergaderingen, evenementen en toernooien. Omdat er ook geen trainingen en wedstrijden zijn is het hele complex is daarom tot nader order gesloten.

 

Mag ons team op eigen gelegenheid blijven trainen?

Inmiddels is de sluiting van onze sportverenigingen/complexen een overheidsbesluit geworden waar iedereen zich aan dient te houden, dus ook WFHC. Dat betekent dat teams dus ook niet gezamenlijk mogen trainen, ongeacht de 'status' van het team en ook niet in kleine groepen. Wie fit wil blijven, kan kiezen voor individuele loopprogramma's of andere individuele activiteiten. Mits je natuurlijk geen klachten hebt en je houdt aan de bekende hygiëneregels.

 

Kan ik (een deel van) mijn contributie voor dit seizoen terugkrijgen?

Hierin volgen we het standpunt van de KNHB dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Het grootste deel van de kosten, zoals huur van het complex en andere vaste lasten, lopen gewoon door. Sommige kosten zijn wel lager, maar er zijn ook minder inkomsten. We vragen daarom om jouw solidariteit met de vereniging.

 

Worden de afgelaste wedstrijden nog ingehaald?

Op dit moment kan daar nog niks over gezegd worden. Het inhalen van de wedstrijden is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. We wachten de berichtgeving van de KNHB hierin af. De intentie is er wel om alle afgelaste wedstrijden in te halen en om alle competities op een goede manier af te ronden.

 

Hoe gaat de indeling van volgend seizoen plaats vinden?

We wachten de besluitvorming voor sluiting van sportcomplexen hierin af. Het is niet ondenkbaar dat de sluiting nog langer gaat duren. Mogelijk zelfs met gevolgen voor volgend seizoen. In dat geval wordt het moeilijk om de teamindeling op dezelfde manier te doen als in de afgelopen jaren.

 

Mogen vrijwilligers en externe partijen nog wel voor onderhoud op het complex komen?

Het uitgangspunt is dat ook sportinrichtingen gesloten zijn tot en met 6 april 2020. Dit betekent dat deze in principe ook niet mogen worden betreden voor onderhoud, omdat dit de kans op verspreiding van het coronavirus vergroot. Hierop zijn wel uitzonderingen denkbaar. Het is belangrijk om te allen tijde de maatregelen van het RIVM in acht te nemen.


Voor meer informatie over hockey en het virus vind je hier:


https://www.knhb.nl

https://www.rivm.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

https://nocnsf.nl

 

Sponsor uitgelicht

WFHC TV
WORD VRIJWILLIGERWFHC zoekt enthousiaste leuke, gezellige mensen die zich in willen zetten voor de club. 

Bijvoorbeeld voor de wedstrijdtafel, de technische commissie, sponsorcommissie, et cetera.

Je leert nieuwe mensen kennen en maakt kennis met de club op een andere manier!

Meld je dus nu aan of neem contact op voor meer informatie.