WFHC-header.png
Lid worden
Train 3x gratis mee
Meld je hier aan
Jeugd
Senioren
Jongste jeugd
Algemeen

Robert van der Lee-bokaal (m) en Maaike Meijneke-Steup-trofee (v) 2021/2022

Nieuws afbeelding
 
13-9

Veteranen L* wenst het hockeyspel in West-Friesland voor jong (en oud) te stimuleren. Daarom heeft dit 50-plus-team zo’n tien jaar geleden besloten elk seizoen een bokaal uit te reiken. 

Deze bronzen bokaal is bestemd voor de meest verdienstelijke speler van Heren 1 in een bepaald seizoen (MVP). De bokaal, die is gemaakt door Marieke (James-) Brugman, is vernoemd naar een voormalig Heren 1-speler die begin jaren negentig door een tragisch ongeval om het leven kwam. 

Het was al jaren een doorn in het oog van velen dat er uitsluitend een beker beschikbaar werd gesteld voor de mannenhockeyers. Hierin is thans verandering gekomen! Het WFHC-bestuur heeft namelijk besloten om voortaan ook een beker uit te reiken aan de dameshockeyers: de bronzen Maaike Meijneke-Steup-trofee. 

Net als bij hun mannelijke evenknieën wordt de trofee uitgereikt aan de meest verdienstelijk speelster van Dames 1 in een bepaald seizoen. De trofee, vervaardigd door Nienke (van Hagen-) Bregman, is vernoemd naar een ex-dames 1-speelster die in het voorjaar van 2020 op veel te jonge leeftijd kwam te overlijden. 

Het zijn niet de ex-veteranen of het bestuur die de keuze voor de meest waardevolle speler of speelster van het seizoen maken/maakt. Alle seniorleden van WFHC Hoorn mogen namelijk hun stem uitbrengen. 

De imposante Maaike Meijneke-Steup-trofee wordt voor de eerste maal uitgereikt, terwijl de felbegeerde Robert van der Lee-trofee al voor de achtste keer** wordt uitgereikt. De datum van de uitreiking van de trofee is bepaald op zondag 25 september 2022. De uitreiking vindt plaats direct na afloop van de derde competitiewedstrijd van Heren 1. Heren 1 speelt dat een wedstrijd tegen Nieuwegein H1. 

We nodigen alle leden, van jong tot oud, uit om ons Heren 1-team te komen aanmoedigen. De match vangt aan om 14:45 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd kunnen de toeschouwers het Hoornse Dames 1-team aanmoedigen. Dat team ontmoet in de derde ronde van de nieuwe competitie D1 van Maarssen. De afslag van die match vindt plaats rond 12:45 uur

De verkiezing voor de meest waardevolle speler/speelster vindt langs digitale weg plaats. Alle Senioren hebben hier een email over ontvangen.

Hieronder tref je de afbeeldingen aan van de beide wisselbekers die op het spel staan.

* na liefst 32 jaar onafgebroken in competitie te hebben gespeeld, is het onvolprezen team van oudere jongeren aan het einde van het vorige seizoen helaas opgeheven. 

** tijdens de coronajaren werd de bokaal wegens omstandigheden niet uitgereikt. 

Sponsor uitgelicht

WFHC TV
WORD VRIJWILLIGERWFHC zoekt enthousiaste leuke, gezellige mensen die zich in willen zetten voor de club. 

Bijvoorbeeld voor de wedstrijdtafel, de technische commissie, sponsorcommissie, et cetera.

Je leert nieuwe mensen kennen en maakt kennis met de club op een andere manier!

Meld je dus nu aan of neem contact op voor meer informatie.