WFHC-header.png
Lid worden
Train 3x gratis mee
Meld je hier aan
Jeugd
Senioren
Jongste jeugd
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

WFHC - Athletic Skills Model ASM

Hockeyclub WFHC vindt het belangrijk dat kinderen van jongs af aan structureel op een leuke manier veelzijdig leren bewegen. Een kind dat goed leert bewegen, doet het later op school en bij andere sporten beter. Goed leren bewegen leidt later ook tot een gezonde en actieve leefstijl.


Machiel van der Wolf, Technisch Manager bij de hockeyvereniging, stelt dat kinderen in de basisschoolleeftijd tegenwoordig motorisch veel minder vaardig zijn dan vroeger. Ze zijn nu meer aan het gamen en spelen minder buiten. Deze tendens wordt nog eens versterkt door de getroffen coronamaatregelen. Uit het Hoorns Sportakkoord 2020 komt naar voren dat slechts 12% van de kinderen in Hoorn voldoende beweegt! "We moeten er alles aan doen om de jeugd letterlijk weer in beweging te krijgen”, aldus Machiel.


Vanuit dit oogpunt is WFHC gestart met de implementatie van het zogeheten Athletic Skills Model (ASM), zo verklaart hij. Het initiatief is bedoeld voor alle kinderen uit Hoorn van 10 t/m 12 jaar. Ook kinderen die geen lid zijn van WFHC kunnen dus meedoen met dit initiatief. Hij zegt dat het initiatief naadloos aansluit bij de visie van de hockeyvereniging om van elke deelnemer een goede beweger te maken.


Het ASM-model gaat uit van tien grondmotorische vaardigheden die kinderen een betere beweger, en later ook een betere sporter, maken. Het aanbod bestaat uit verschillende sportonderdelen waarin alle grondvormen van bewegen aan bod komen. Machiel zegt hierover: "een groot voordeel van dit model is dat het menselijk lichaam veelzijdig in plaats van éénzijdig getraind wordt. Het plezier in sporten wordt zo langer vastgehouden. Hierdoor ontstaan minder blessures en minder drop-outs.


Luister naar dit radiofragment waarin Machiel van der Wolf uitlegt waarom het zo belangrijk is dat kinderen zich breed motorisch ontwikkelen.

 

Of luister naar deze podcast van de KNHB waarin de vraag wordt beantwoord of er bewegingsarmoede binnen de hockeywereld bestaat?

 

Wil je meedoen als WFHC-lid? Kom dan gewoon op vrijdagmiddag naar de ASM-les.

Wil je meedoen, maar je bent nog geen WFHC-lid? Dat kan! Inschrijven kan heel gemakkelijk via Hoornbeweegt.nl. Voor niet-leden bedragen de kosten maar € 3,- per les.

 

Gedurende het seizoen 2021/2022 worden er vier ASM-blokken aangeboden:

·       Blok 1 - vrijdag 10 september t/m 15 oktober 2021 (6 weken) - € 18,-

·       Blok 2 - vrijdag 29 oktober t/m 26 november 2021 (5 weken) - € 15,-

·       Blok 3 – vrijdag 4 maart t/m 8 april 2022 (6 weken) - € 18,-

·       Blok 4 – vrijdag 13 mei t/m 10 juni 2022 (5 weken) - € 15,-

Tot snel op de velden van WFHC!

 

 

Sponsor uitgelicht

WFHC TV
WORD VRIJWILLIGERWFHC zoekt enthousiaste leuke, gezellige mensen die zich in willen zetten voor de club. 

Bijvoorbeeld voor de wedstrijdtafel, de technische commissie, sponsorcommissie, et cetera.

Je leert nieuwe mensen kennen en maakt kennis met de club op een andere manier!

Meld je dus nu aan of neem contact op voor meer informatie.